Disclaimer

All content on this blog is fictional and any resemblance with actual events are purely coincidental. When you choose to read this blog you also agree to not get offended or try and use any content to defame me as a person or anyone connected to me. If you cannot commit to this agreement you are violating the agreement you agreed to by reading this blog. I repeat that by the act of reading this blog you are committing to this agreement of not getting upset or using content in a way that could be considered an act of aggression. If you cannot follow this agreement I urge you to not read.

måndag 9 december 2013

Tankesmedjan Mänsklighet

Vidarebefordrar en mailväxling jag hade med en sen idag före detta medlem i min grupp Kärlekens Cirkel efter han dels deklarerat att han skulle sluta med sitt uppdrag “Tankesmedjan Mänsklighet” och dels svarat med personliga påhopp mot ett par personer som skrivit svar på hans artikel om klimatförändring (läs: uppvärmning). (Tillägg 10/12: En läsare märkte att jag skrivit fel namn - det ska vara MÄNSKLIGHET, dvs inte oss som grupp av arten människor, mänskligheten, utan egenskapen att vara mänsklig, att visa mänsklighet gentemot varandra. Det namnet gör saken jag tar fram här i mina ögon ännu värre, då det är omänskligt att behandla andra såhär kränkande.)

Mailväxlingen skedde för många månader sen i våras, men sammanställningen gjorde jag nu i november, för att åskådliggöra hur en manipulatör förvanskar verkligheten för att skapa empati åt sig och förtala sina motståndare. Hans agenda blir tydligt INTE att förena någon mänsklighet, utan att mobba ut de få människor som fortfarande har kvar en viss förmåga till självständigt tänkande. Vi ska nämligen fållas in som den flock vi är i någon av alla uppställda fållor, och de fårskallar som vägrar måste oskadliggöras så ingen lyssnar på dem.

Den som ser vad som händer är dum och mobbas.

Jag skrev svaret på hans artikel om fascism och yttrandefrihet, eftersom hyckleriet blev löjligt för mig efter att ha läst hur han hanterade avvikande åsikter i klimatfrågan. Fascister = mobbare försöker skrämma folk till att tystna om sina avvikande åsikter. Personliga kränkningar, förlöjliganden och rena förvrängningar (ibland 180 grader) av vad man egentligen säger/skriver används av fascister/mobbare för att ge dem rätten att bestraffa en.

I den här studien av hans taktik att bemöta min kritik av hur han hanterar kritik visar han tydligt att han är villig att använda de flesta typiska psykmetoderna för att kränka “motståndaren” till tystnad. Jag svarar på en artikel om FASCISM, men han envisas hela tiden att påstå att jag svarat på KLIMAT-artikeln. Han envisas också att kalla alla andra konspirationsteoretiker, när ingen utom han bevisligen sysslar med konspirationer (dvs Bilderbergermöten).

Att ha åsikter om en vetenskaplig hypotes (uppvärmning) har inte ett dugg med konspirationer att göra så länge man håller sig till fysiken och inte blandar in företag och politiker och deras agendor i smeten, vilket INGEN av de som Lars nämner nedan gjorde i sina “idiotiska och förolämpande” mail, som jag läst och alltså funnit både sakliga och TREVLIGA, medans Lars svar till dem var precis såhär infantila och häpnadsväckande osmakliga som man ser nedan.

Några av Lars konspirationsteoretiker.

Först mitt mail, som är skickat som svar på hans utskick om fascism och åsiktsförtryck:

Den som sa det kan va det #1: Ifall ni inte tål att människor har olika åsikter vad gäller vetenskapliga hypoteser (ej ännu teori) ska ni inte hacka på diktaturer, som inte tål människor med avvikande åsikter.
Den som sa det kan va det #2: En konspirationsteoretiker är någon som tror att några typer möts i hemliga rum och planerar ta över världen, dvs exakt vad ni beskrivit i era egna bloggar. Därför var det synnerligen obehagligt att ni beskriver personer med avvikande uppfattning angående klimatforskningen som just det ni själva så övertydligt försöker framstå som - konspirationsteoretiker.
Så obehagligt att jag förstår varför ni inte vill existera längre efter en sån fadäs.
Tack och adjö! Man ska stå för det man predikar.
Kramar, Runa
Hyckleriet frodas även i Sverige, visar Lars mig.

Lars svar till mig på kritiken om hans – 1) åsiktsförtryck och 2) att kalla andra det man bevisligen själv är:

Du har nog fullständigt missuppfattat vad detta ärende handlar om: vi skickade ut ett utskick om klimatförändringen och fick en massa idiotiska och förolämpande mail från folk som dels påstod att klimatförändringen inte existerar - och dels inte presenterade några bevis för detta påstående. Så du får nog rikta din kritik om att inte acceptera andras åsikter till dessa människor.
Vi tycker att det är mycket märkligt att du identifierar dig med ett begrepp, som innebär att människor som kritiserar etablissemanget och dess officiella versioner blir stämplade som idioter. Vi har i grunden granskat Bilderberg, men vi har presenterat fakta - och inte åsikter.
När det gäller din slutsats, så får detta stå helt för dig själv, Vi tyckte att detta var ganska dumt, men vi är knappast förvånande efter de tidigare mailen. Själva tycker vi inte att det är någon förlust att vår granskning av Bilderberg nu läggs ner - detta slag förlorade den demokratiska världen för flera år sedan - och demokratin i Sverige och världen är i en skapad kris. Dock tycker vi att det är synd att vår granskning av socialtjänst och arbetsmarknad också läggs ner, vilket innebär att all kritisk granskning av denna del av arbetsmarknaden läggs ner. Så "konspirationsteoretikerna" kan ju fundera över om de har något ansvar i detta. Vi är dock säkra på att du inte anser att du har något ansvar.
Lars Bjelkenstedt, sekr
Tankesmedjan Mänsklighet


Hittade Lars sin inspiration här uppe?

Inte mycket i hans mail har med vad jag egentligen skrivit att göra, eftersom jag svarat på en artikel om FASCISM och åsiktsförtryck för jag ogillade hans bemötande på kritik han fått från andra på hans klimatartikel. Han hade agerat med ren mobbning och projicerat över en massa sjuka saker på sina kritiker de inte sagt, och det ÄR åsiktsförtryck, till skillnad från fri debatt där man ärligt ger svar på det som faktiskt framförs. Det är alltså ÄRENDET jag har med honom och han kan inte bestämma över vad jag hade för ärende med honom när jag skriver till honom. Jag kan knappast missuppfattat mitt eget ärende - absurt - fullkomlig rappakalja. Han har alltså från första meningen vänt det mesta bakochfram – det är ju HAN som går runt och kallar folk för konspirationsteoretiker som något slags skällsord och JAG som kritiserar honom för det. Helt koko hur han sen får till det att JAG ser mig som en konspirationsteoretiker. Den var go´ den. =D

Det som är mest tydligt för mig nu när jag läser hans svar (och tänker tillbaka på hur han svarade de två som kritiserat hans klimathypotes) är att hans profil stämmer så väl in på de där narcissisterna jag studerat. Han framställer sig själv oskyldig och som en hjälte för åsiktsfrihet, fast sanningen är att han bemötte de andra med samma förvanskning som han bemöter mig här – och med samma glåpord också. Jag känner inte igen mig ett dugg i den otrevliga människa han klistrar på mig.

Det är så narcissister gör – sätter på sig helgonglorian och kastar sin egen skit på de som avslöjat deras teater. De flesta undviker såna här personer. De flesta mår lite lätt illa av deras beteende. De är sällan fler än EN person men gillar att tala om sig själv som MÅNGA. De hävdar ofta att de är MISSUPPFATTADE när andra kritiserar dem. De överdriver också ofta hur UTSATTA de blivit, fast kan sällan producera några bevis för de påstådda påhoppen. Märk att han inte nämner EN ENDA till brevskrivare än de TRE personer jag redan kände till här nere i hans mail till VAKEN-Jonas – det är bara lilla jag och de två andra!!!

Är han en människa eller ett program? 

Jag svarar en SISTA gång på Lars, bara för att hans förvrängningar av det jag egentligen skrev inte skulle stå oemotsagda:

Bra att du är säker på vad jag anser, käre Lars. Du anser kanske inte att du är en konspirationsteoretiker, men tyvärr är det exakt såna som sysslar med det du sysslar med som brukar få den fula beteckningen. Därför var det fånigt och billigt av dig att kasta det glåpordet på andra. Ja, det har blivit ett billigt glåpord.
Lycka till med ditt arbete och hoppas du orkar förstå att klimatförändring INTE är lika med uppvärmningshysteri. För vi är i en enorm klimatförändring, men det är en helt annan historia än den massmedia predikat åt oss så länge.
Kramar, Runa

Första meningen betyder förstås att Lars INTE kan ha en susning om vad jag anser, som hans svar gör gällande (att jag ser mig som en konspirationsteoretiker, enligt LARS).

Andra meningen att alla andra som läser hans texter ser HONOM som en konspirationsteoretiker.

Tredje att han beter sig som en homosexuell i garderoben som sitter och skriker “bögjävel” till kvinnan utanför, som försöker få honom att komma ut. =D

Sista stycket tror jag bara behövs förklaras för utvecklingsstörda med ett IQ under 70. Nej, det var för elakt mot dem för jag är säker de skulle förstå det galant!


Vissa föredrar lögner före sanningar!

Här är Lars älskvärda och synnerligen balanserade svar:

Vi skrev svaret till dig enbart för att skriva ett svar till de svar vi fick på utskicket om klimatförändringen. Vi trodde inte att du hade tillräcklig intelligens för att förstå, vilket ditt svar bekräftade.
När det gäller "konspirationsteoretiker", så verkar det som att det är precis detta som du sysslar med.
Vad betyder "förklaringen" om klimatförändringen? Du u behöver absolut inte svara, eftersom vi inte vill ha med dig att göra mer.


Fast jag skrev INTE mitt svar på utskicket om klimatförändringen, utan om fascism och åsiktsförtryck.

Andra meningen är på nivån tonårstroll på YouTube och resten går vidare i den andan. Oftast när jag får såna här svar på tuben så brukar jag svara att det säkert kan finnas hjälp de kan få om de har läsförståelseproblem. Och att det är bättre att göra något konstruktivt åt dessa problem än att hålla på och bråka med alla som skriver på för svår nivå. Ja, något i den vägen brukar det bli. =D

Trots att Lars länge - i över 3 år - var medlem i min grupp Kärlekens Cirkel så har jag aldrig sett någon aktivitet där från honom vara sig före jag gjorde om listans namn till My Red Heart eller senare. Har för mig han hade digest, trots att det är förbjudet, eftersom det är en GRAFIK-lista och digest tar inte med grafik. Dvs enligt Lars är min GRAFIK = konspirationsteorier. Återigen är han bara ute och fiskar efter att irritera mig med att kalla alla andra för det han själv är. Så gör de ju, som sagt, de där självnyttiga narcissisterna.


På Lars nivå!
 
Här är hans skvaller-mail till VAKEN-Jonas. Nu är det puss och kram nästan! Inget sånt till mig: (nu börjar jag se varifrån jag fick homo-liknelsen – en ren tillfällighet och inte avsiktligt) 

Hej Jonas,
Ja, vi tog ett beslut för några dagar sedan att vi lägger ner verksamheten. Vi gjorde ett utskick om klimatförändringen och fick ett antal mycket dumma och förolämpande mail från människor som vi skulle beskriva soim "konspirationsteoretiker". Det har ju varit precis samma svar kontinuerligt från media och politiker, men denna gång visade det sig att "konspirationsteoretikerna" är precis likadana som media och politiker.
Så efter mer än 4 år fick vi helt enkelt nog.
Vi bifogar nedan ett av dessa mail som vi fick och det svar som vi skrev till denna person. Mateja och Leif Erlingsson var två andra personer som skrev mycket dumma och förolämpande mail. Ni är välkomna att publicera detta som ett svar på varför vi nu lägger ner verksamheten.
Med vänliga hälsningar
Lars Bjelkenstedt, sekr
Tankesmedjan Mänsklighet

Nej, alla svaren var INTE på klimatförändringsmailet, för jag hade – som sagt – svarat på hans fascism-mail. Förstår man inte det blir ju min 1:a punkt underlig!

Förvrängning av verkligheten för att gynna ens agenda? Sen tar han inte med mitt andra mail när han skriver till Jonas.

Först la han hans trevliga “Hej, Jonas” mail och sen har jag för mig det var HANS svarsmail och allra sist, det som var först, min kritik på hans egen åsiktsförtryck!

Inte heller tar han med sitt otrevliga sista svar till mig. Allt det skickat FÖRE mailet till Jonas. Sneaky, creapy narcissist!
Vem är dum på riktigt och vem spelar bara?

Min stora fråga i det här svamlet är – VARFÖR är det så viktigt för Lars att skitsnacka just Mateja, Leif och mig? Om han nu fått så HIMLA många mail – varför väljer han ut just oss tre? Svaret är förstås för att han INTE fått några fler. =D
 
Dock måste jag säga att hans passion att kalla alla andra för “dumma”, “idioter”, “ointelligent”, osv, kan bero på hans egen otillräcklighet. Att ta till personangrepp som han gjorde mot Mateja och Leif – det som fick mig att äcklas av honom – brukar vara svaret på en egentligen korkad narcissist när han står svarslös mot sann intelligens. Intelligens från hjärtat.

Den tredje saken som stör mig med hans agerande här är att han helt klart har agendan att förtala de personer han nämner i sitt mail till Jonas med namn. Hur det kommer sig vet jag inte, men med tanke på Arkoner, hive-minds så känns det inte bra alls. 

Han buntar ihop oss och får det att låta som om de andras mail var PRECIS som mitt. Det var de INTE, för mitt mail handlade främst om åsiktsförtryck. Vilket det är att häckla folk med fula tillmälen för att tysta dem – därav min 2:a punkt!

Sen avslutar han med att VAKEN får lov att publicera allt han just skickat, dvs mitt mail till honom, men med hans förklaring att jag svarat på hans klimatartikel sådär (och inte att det var om åsiktsförtryck).

Lars har ALDRIG fått min tillåtelse att publicera något mail jag skickat till honom - och speciellt inte utryckt ur sitt sammanhang som han gjort i sitt mail till Jonas. Hans agerande gör att han däremot gett mig fritt fram att publicera HELA vår mailväxling - i RÄTT ordning. Ifall man skulle vara riktigt noga så skulle man först lägga in klimatmailet från Lars, sen Matejas och Leifs konstruktiva kritik, sen Lars damp-utbrott mot dem, sen Lars anti-fascismmail, SEN mitt mailsvar till Lars och resten du ser ovan! 

Det vore det ÄRLIGA, men jag ser ju att ärlighet inte står högt i kurs hos manipulatörerna. De värsta de vet är de som har mage att kritisera deras fulmetoder. Såna personer förstör deras image av HJÄLTAR. Som jag skrev för ett tag sen på min blogg – Hjältar faller hårdare – eller nått sånt. Då var det Red Ice jag plockade i småbitar. =D

Luna IngRuna - Kärlekens Cirkel

Inga kommentarer: