Disclaimer

All content on this blog is fictional and any resemblance with actual events are purely coincidental. When you choose to read this blog you also agree to not get offended or try and use any content to defame me as a person or anyone connected to me. If you cannot commit to this agreement you are violating the agreement you agreed to by reading this blog. I repeat that by the act of reading this blog you are committing to this agreement of not getting upset or using content in a way that could be considered an act of aggression. If you cannot follow this agreement I urge you to not read.

torsdag 7 juni 2007

Tankar om mitt Röda Hjärta

Det kändes väldigt enkelt och naturligt att kalla mina världsliga hemsidor för Min Gröna Värld, eftersom den plats på jorden jag lever på är väldigt, väldigt grön och skön. Och det var ganska beskrivande att döpa mina spiritiuella sidor för Min Blåa Himmel, då chakrat som binder samman vår fysiska kropp med vår spirituella har den färgen. Men varför valde jag att döpa den tredje gruppen till mitt Röda Hjärta?


Första tanken hade varit lite intuitiv och svårdefinierad. Jag kände det skulle ha något med det Undermedvetna att göra, som det beskrivs i astrologin, något med psyket och inre begär vi knappt är medvetna om. Månen står för det undermedvetna och är det kvinnliga i alla människor. Det kvinnliga är det som ligger naturen närmast, varför det fick mig att tänka på naturfolk, indianer, ylande vargar och vår egen nordiska uråldriga mytologi, gudinnor och en hel del annat. Rött är rotchakrat och grunden för vår existens, vilket på sätt och vis också talar för naturfolk och att leva nära ens ursprung, som Månen också symboliserar. Månen i Oxen styrs av min Venus i Kräftan hos mig och Venus ligger i en stor exakt trigon med Jupiter och Neptunus i Vatten-tecken. Vilket förklarar att jag trivs med barn, skyddar djur och älskar allt vackert. Venus steg upp ur vågorna, Neptunus är en vattengud och min Jupiter finns i Fiskarna - så vattnigt och så känsligt. Vattenguden i Sumer hette EA, och han skapades åt förfäderna, ADAM, att ta hand om dem så de kunde föröka sig och leva gott på jorden.


Efter jag löste gåtan med den Blå Himlen och det femte chakrat kom saker i ett tydligare ljus. Färgen grön är hjärtchakrat, och jag älskar ju min jord, världen vi bor på, alla djuren, mina barn, familj, vänner och mänsklighetens underbarare sidor. Tänk dig en biosalong och du sitter där fysiskt på din stol med dina vänner och äter popkorn - det är min Gröna Värld - och på duken framför oss spelas möjligheter upp som vi kom dit för att uppleva - det är min Blåa Himmel - men bakom skådespelet på duken och det egentliga skälet vi ens kom dit är projektorn med filmen i - det är mitt Röda Hjärta. Hela salongen är oss själva och medvetet tror vi att vi gått dit för att se en film och hänga med vänner och mumsa godis, men vi hade aldrig varit där om det inte funnits en projektor som kunde visa upp den film vi valt att se.


_________________________________________________


Kärlekens Cirkel, Odjurens Tid och Romeo & Julias Dikter

De röda sidorna är ägnade åt det gudomliga, som finns högst upp på chakrana med färger i violett och indigo, vilket är färger jag använder på en del av mina Blåa Himmels-sidor. Men det är också färger som anknyter till magi och ockultism, tredje ögat, spådom, visioner och mycket mer, som är sånt som gudinnesidorna mest handlar om. Rött återkommer så ofta i ockulta sammanhang att det inte kan vara en tillfällighet. En tanke är att det röda hjärtat åsyftar den röda tråd som går igenom allting och ligger bakom allting, men aldrig syns utanpå en människa. Precis som du aldrig kan se fysiskt någons hjärta eller det röda blodet som ger liv. Det är en symbol för det allra innersta av vårt själv, vår själ eller essensen av vårt varande. Det som påverkar allting vi gör utan att vi förstår hur, eftersom vi är så förbaskat fokuserade på det som syns och vad vi känner och tänker att vi inte ser det bakom oss. I juli 2004 skapade jag mailgruppen Kärlekens Cirkel, som sen blev huvudsida åt mitt Röda Hjärta. Med Månen i åttonde huset och Venus i det nionde samspelar själva livets mysterium ned det högre lärandet, det spirituella, vilket får mig att tänka på när Ängeln två gånger kom till mig.


Första gången Ängeln besökte mig bad hon mig välja vad jag ville ha ut av det här livet. Hon flög med mig och visade allting som världen och livet hade att erbjuda och lät mig se alla mina valmöjligheter - makt, pengar, kändiskap, den stora kärleken, juveler och vackra kläder. Hon gjorde det utan att lägga några egna värderingar på det vi såg - valet var helt mitt eget. Jag fick se allt jag någonsin önskat mig och lite till, men först när vi kom till den bortersta hörnan av en klädaffär visste jag vad jag ville. "Där" sa jag och pekade på en rad med trista grå yllekoftor, och valde ut en och stack handen i fickan på den. Ur fickan tog jag upp ett litet silverhjärtat på en tunn kedja och jag räckte över den till Ängeln och sa "Jag har valt den äkta kärleken". Hon la tillbaka hjärtat i min hand och med sin hand kvar över min sa hon "Du har gjort ett gott val - den kommer att bli din". Andra gången Ängeln kom visade hon mig en nyckel, som hon försökte visa hur jag skulle använda, men jag förstod inte.


På senare tid har jag alltmer börjat uppmärksamma formuleringar om det "Röda Hjärtat" och även en del om "Nycklar". Tanken är att man ska gå in i sitt inre och inte söka utanför sig själv för att uppnå sann upplysning. De som lyckats med det genom någon medfödd förmåga fungerar som nycklar som öppnar nya möjligheter för mänskligheten. Omkring oss finns en massa symboler som väcker känslor och associationer hos oss, som vi idag knappt är medvetna om. Dessa symboler måste vi ta tillbaka och göra till våra egna redskap, annars används de emot oss. När jag funderar på mina sidor i mitt Röda Hjärta är det en av de viktigaste aspekterna - att förmedla en djupare förståelse av vår verklighet. Sanningen bakom illusionerna, magikern bakom draperiet. Om vi förstår kan vi själva bli gudar/gudinnor över våra öden, som skrifterna säger. Vi måste bara våga se och höra, dvs fatta vad begrepp och bilder egentligen betyder för oss. Det kan låta ytligt för språket är ett taffligt försök att göra det enormt stora begripligt genom att använda en oerhört begränsad metod. Denna tanke är fullkomligt hädisk för alla som vill få oss människor att lämna bort vårt värde och vår kraft till någon annan. De som vill det är religionerna och politikerna.


Jag har två till mailinglistor på mina röda sidor, som är till två webbringar. Den ena handlar om ondskan och den kallar jag Odjurens Tid, och fick sitt namn lite på måfå för att symbolisera en tid när omtanke och kärlek står lågt i kurs. Men nu efter jag studerat religionerna, profetiorna, känns namnet helt perfekt och lite profetiskt i sig själv. I uppenbarenseboken står det om vilddjuren, vilket översätts till beasts, vilket i sin tur lika gärna kan översättas till odjuren. Den andra mailinglistan handlar om det allra underbaraste, den diktade stora passionen som är som Romeo och Julias kärlekssaga, så jag kallar den helt enkelt för Romeo och Julia. Om du skulle tänka dig en utopi, en allra underbaraste projektion, så är det Romeo och Julia, fast den här gången bara måste allting sluta underbart och tragedin undvikas. Alla som är intresserade av att bli lärlingar är välkomna att gå med i mina listor, men inte fler än 20 blir godkända åt gången. Än finns det platser kvar, så anslut dig och bli en drömmare, smed eller en häxa.


Gudinnans... Kärlekens Cirkel
vetteljus.org/karleken

Inga kommentarer: